Home De gemeentelijke diensten Mobiliteit

Mobiliteit

 

Keizer Karellaan 140 - 2de verdieping
Tel.: 02/464.05.47

E-mail

De dienst zorgt voor de administratieve en technische opvolging van de dossiers met betrekking tot mobiliteit.

 

DE BLAUWE ZONE BREIDT UIT IN 2018

Plan

Het parkeren in Ganshoren evolueert sterk in 2018: de uitbreiding van de blauwe zone, op vraag van vele Ganshorenaren, wordt gepland op 15 februari 2018.

Deze uitbreiding beantwoordt aan de wensen en de vragen die meermaals werden geuit door de inwoners en de handelaars. Ze zal voor minder autodrukte zorgen in Ganshoren doordat voertuigen uit de naburige gemeenten er beperkter kunnen parkeren.

Ter herinnering, parkeren in een blauwe zone vereist het gebruik van de blauwe parkeerschijf. Hoe lang je mag parkeren, staat vermeld op de signalisatieborden. De bewoners met een parkeerkaart mogen gratis parkeren zonder tijdslimiet. Het is dus belangrijk voor de Ganshorenaren om een parkeerkaart te bezitten (virtueel kaart). Om die aan te vragen, kunnen de bewoners terecht bij de klantendienst van het Parkeeragentschap. Alle kaarten die worden toegekend in het kader van de uitbreiding van de blauwe zone zijn geldig vanaf 1 mei 2018, de dag waarop het nieuwe systeem effectief van start gaat.

Automobilisten zonder parkeerkaart of die geen blauwe parkeerschijf leggen, riskeren een retributie van 25,00 €.

Een lange informatieperiode

De uitbreiding van de blauwe zone, met een effectieve controle door het Parkeeragentschap vanaf 1 mei 2018, wordt voorafgegaan door een lange informatieperiode die begint op 15 februari 2018. De bewoners krijgen zo twee en een halve maand de tijd om hun bewonerskaart aan te vragen. We raden de Ganshorenaren aan niet tot het laatste moment te wachten om de aanvraagprocedure hiervoor te starten.

 

Meer informatie kan u verkrijgen bij de klantendienst van parking.brussels

  • Tel: 0800 35 678 (gratis)
  • E-mail: ganshoren@parking.brussels
  • Onthaalpunt: Keizer Karellaan 140, Ganshoren (Gemeentehuis, gelijkvloers) - Openingsuren: donderdag van 8u30 tot 12u30 (juli en augustus)
  • Antenne van Jette: Léon Théodorstraat, 25 - 1090 Brussel (dichtbij het Astridplein, ook het Spiegel plein genoemd).

Openingsuren: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08u30 tot 12u30, dinsdag van 14u00 tot 16u30, donderdag van 14u00 tot 18u30.

  • Informatie over de andere antennes van parking. brussels vindt u op de website van parking.brussels. http://parking.brussels

 

 

BLAUWE ZONES

Nu zijn er zijn drie blauwe zones in Ganshoren :

« Keizer Karel »
Keizer Karellaan tussen de Landsroemlaan en de Beeckmansstraat, en tussen de Pantheonlaan en de Ganshorensestraat

« Pangaert »
Pangaertstraat

Zone « Zeyp »
- Zeypstraat vanaf n°57 tot het Guido Gezelleplein
- Zeyp parking
- Guido Gezelleplein
- Jean De Greefstraat (tussen het G. Gezelleplein en de L. de Brouckèrelaan)
- Sint-Martinuskerkstraat (tussen de Van Overbekelaan en het G. Gezelleplein)

Het parkeren is gratis zonder tijdsbeperking:
- Voor de houders van de speciale gehandicaptenparkeerkaart
- Voor de bewoners die een geldige parkeerkaart (duidelijk leesbaar) hebben geplaatst achter de voorruit van hun voertuig

Het parkeren is gratis gedurende 2h00:
- Voor iedereen die hun parkeerschijf (duidelijk leesbaar) heeft geplaatst achter de voorruit van hun voertuig

 

Nieuwe blauwe zones in Ganshoren:

Buurt  "Toussaint"

Buurt  "Broustin"

 

PARKEERKAART

U mag een parkeerkaart hebben, alleen als U in blauwe zone woont of als U een belasting voor het tweede huis er betaald en dat U de hoofdbestuurder van het voertuig is.
Het aantal bewonerskaarten is beperkt tot 2 parkeerkaarten per jaar en per gezin  (15 € de 1ste, 75 € de 2de).
DIT GEBEURT NIET AUTOMATISCH, de houders moeten de hernieuwing spontaan aanvragen.

Het beheer en de controle van het parkeren zijn overdragen aan het Parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Parking Brussels). Alle parkeerinformatie is terug te vinden op de website van parking.brussels. De aanvragen dienen te gebeuren via: parking.brussels

Tel: 0800 35 678 (gratis)

E-mail
 

Permanentie: Keizer Karellaan 140 (Gemeentehuis, gelijkvloers) - Openingsuren: donderdag van 8u30 tot 12u30

De Ganshorenaars kunnen ook naar de antenne te Jette gaan: Léon Théodorstraat 25 - 1090 Brussel (dichbij het Astridplein, ook het Spiegelplein genoemd). Openingsuren: maandag, woensdag, vrijdag van 08u30 tot 12u30. Dinsdag van 08u30 tot 12u30 en van 14u00 tot 16u30. Donderdag van 14u00 tot 18u30.

 

Ontwerp van Gemeentelijk parkeeractieplan (GPAP) van de gemeente Ganshoren

 

Beveiligde fiets boxen


Dankzij een gewestelijke financiële tegemoetkoming, heeft de gemeente 7 beveiligde fietsboxen geplaatst. Op basis van de aanvragen die de gemeente heeft gekregen, werden deze boxen op de volgende plaatsen geplaatst:
- Hoek Grondwetlaan / Broustinlaan;
- Hoek Vital Riethuisenlaan / Hertog Janlaan;
- Hoek Hertog Janlaan / Louis Delhovestraat;
- Hoek Heidekenstraat / Hooitijdstraat;
- Hoek de Brouckèrelaan / Wereldtentoonstellingslaan;
- Hoek François Beeckmansstraat / Alfred Doulceronstraat;
- Hoek Vandervekenstraat / Adolphe Roobaertstraat;

 

Deze voorzieningen zijn heel interessant, aangezien ze de bewoners toelaten om hun fiets in een box met beveiligde toegang op te bergen, die te allen tijde gemakkelijk bereikbaar is, en dit op de openbare ruimte.
Thans vraagt de gemeente een nieuwe financiële steun aan het Gewest om 7 bijkomende boxen te plaatsen. Wij nodigen U dus uit om ons uw interesse betreffende dit type parking te melden, door contact op te nemen met de dienst Mobiliteit (Gemeente Ganshoren – dienst Mobiliteit – Keizer Karellaan 140 – 1083 Ganshoren) of door een mail naar het volgende adres te sturen: mobilite.mobiliteit@ganshoren.irisnet.be.

 

Het schepenambt van Mobiliteit zal de aanvragen verzamelen en bestuderen, zodat de nieuwe boxen rond de meest gevraagde zones kunnen geplaatst worden. De prijs van dit parkeersysteem: elke kandidaat moet een waarborg van 50,00 € betalen en de huur van een plaats in een box zal 60,00 € per jaar kosten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Premie voor de aankop van een nieuwe elektrische fiets: aanvrag formulier

Premie voor de aankop van een nieuwe bakfiets: aanvrag formulier

 

« februari 2020 »
februari
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829